Het team

De Onderzoeksgroep Preventie & Therapie bestaat uit drie mondhygiënisten en één tandarts-parodontoloog.

De mondhygiënisten staan allen geregistreerd in het KwaliteitsRegister Mondhygiënisten (KRM). Mondhygiënisten onderschrijven hiermee de Gedragscode Mondhygiënisten.

De tandarts-parodontoloog staat geregistreerd in het KwaliteitsRegister Tandartsen (KRT) en hij is erkend door de Nederlandse Vereniging van Parodontologie (NVvP).

Lees hieronder meer over de teamleden.

Dagmar Else Slot

Dr. Dagmar Else Slot is in 1997 in Utrecht afgestudeerd als mondhygiënist. Daarna heeft zij een pedagogische & didactische opleiding afgerond en is zij docent geweest op de opleiding Mondzorgkunde. In 2005 heeft zij haar Master in Evidence Based Practice behaald aan de UvA. Sinds 2007 is Dagmar werkzaam als onderzoeker en heeft inmiddels meer dan 100 publicaties op haar naam staan. Naast het klinische onderzoek doet zij literatuuronderzoek en zorgt zij voor de begeleiding van collega’s en stagiaires. In 2015 promoveerde Dagmar op: Prevention of gingivitis and treatment of periodontitis: Chlorhexidine gels and dental lasers. In 2017 initieerde zij het kinderboek: Wiwi wit - het leven van een kindertand

Nienke Hennequin-Hoenderdos

Dr. Nienke Hennequin-Hoenderdos is in 2006 in Amsterdam afgestudeerd als mondhygiënist en is sindsdien werkzaam bij de Onderzoeksgroep. In 2013 heeft ze de post-HBO opleiding tot onderzoekscoördinator aan de Hogeschool Rotterdam afgerond. Zij houdt zich daarom binnen de Onderzoeksgroep bezig met het opzetten en organiseren van het klinisch onderzoek volgens de juiste richtlijnen. Nienke is verantwoordelijk geweest voor de wetenschappelijke onderbouwing voor de patiëntenfolder over mondpiercings van het Ivoren Kruis. In mei 2017 promoveerde zij op: Prevention of gingival trauma: oral hygiene devices and oral piercings

Eveline van der Sluijs

Dr. Eveline van der Sluijs is in 2009 in Amsterdam afgestudeerd als mondhygiënist en volgde de Master-opleiding in Evidence Based Practice aan de UvA. Haar voornaamste functie is het aanvragen van klinische onderzoeken bij de Medische Ethische ToetsingsCommissie (METC) en het verrichten van klinische metingen. Eveline is getraind in het meten van kleine tandvleesbeschadigingen, bloeding van het tandvlees, plaque en mondgeur. Naast haar werk bij de Onderzoeksgroep voert zij ook stafbehandelingen uit als mondhygiënist op ACTA. In juli 2017 promoveerde zij op: Prevention and Therapy of periodontal diseases and oral malodour -brush, rinse, cool-.

Prof. dr. Fridus van der Weijden

Prof. dr. Fridus van der Weijden studeerde in 1984 in Utrecht als tandarts af en promoveerde in 1993. Ruim 30 jaar leidt hij de Onderzoeksgroep en is hij regelmatig docent bij post-academische cursussen. Hij is (co-)auteur van meer dan 200 Internationale publicaties en mederedacteur van het boek ‘Preventieve Tandheelkunde’. En auteur van het boek ‘De stille kracht van Ultrasoon’. In 2009 werd hij door het bestuur van het Ivoren Kruis onderscheden met de Carl Witthausmedaille. Sinds 2010 is hij hoogleraar “Preventie en Therapie van Parodontale Infecties”. Deze leerstoel werd in eerste instantie ingesteld op instigatie van de stichting Nederlandse Vereniging van Parodontologie (NVvP).